Festiviteiten Beleef het mee in Rotterdam

festiviteiten rotterdam

Festiviteiten Rotterdam

In Rotterdam zijn veel jaarlijks terugkerende activiteiten. Wat dat betreft loopt Rotterdam voorop vergeleken met andere steden. Denk aan de Marathon, Eindejaars vuurwerkshow, Wereldhavendagen en het Zomercarnaval. Daarnaast worden er nog terugkerende evenementen georganiseerd van individuele bezienswaardigheden. Zeker een bezoek waard als je in Rotterdam op visite komt.

Marathon

De Marathon van Rotterdam is een jaarlijks terugkerend evenement wat je met recht één van de belangrijkste marathons van Europa mag noemen. Naast duizenden deelnemers komen er vele tienduizenden bezoekers naar de stad om dit spektakel te aanschouwen. Wie wint er dit jaar is elke keer weer spannend.

Wereldhavendagen

De Wereldhavendagen worden elk jaar in de eerste week van september georganiseerd. Een dagje weg met amusement en leerzame momenten. ´Wat zijn die schepen in het echt toch groot´, dat hoor je dan vaak zeggen. Plan je uitje in Rotterdam rond de dagen van de Wereldhavendagen zodat je dit kan meemaken.

Zomercarnaval

Het Zomercarnaval in Rotterdam is een happening van jewelste waar Zuid-Amerikaanse steden jaloers op kunnen zijn. Hartje zomer (juli) kijken naar de mooiste kostuums en natuurlijk naar de altijd beeldschone Koningin van het carnaval. Houd je van een zwoele atmosfeer met lekkere muziek, dan zit je goed.

In 1572 werd Rotterdam geplunderd door troepen van de stadhouder van de Spaanse koning

Internationaal Filmfestival

Het Internationaal Filmfestival Rotterdam is een jaarlijks terugkerend spektakel waarbij de link al snel wordt gelegd met Hollywood. Toch is het anders. In de kern draait het festival om de onafhankelijke en artistieke film. In Hollywood is het natuurlijk precies tegenover gesteld. Vanaf januari kaartverkoop.

De Dag van de Romantische Muziek

De Dag van de Romantische Muziek is een jaarlijks evenement waarbij klassieke en romantische muziek centraal staat. Het openluchtfestival vindt plaats in Het Park bij de Euromast in Rotterdam. Het programma van de Dag van de Romantische Muziek is altijd erg gevarieerd en je zult je er niet vervelen.

ABN AMRO World Tennis Tournament

Het ABN AMRO World Tennis Tournament is een jaarlijks terugkerend fenomeen op sportief gebied. Tennissers komen van over de hele wereld om in Rotterdam een prijs te bemachtigen. Met ruim 100.000 bezoekers mag dit toernooi gerust een succes genoemd worden. Bekijk je favoriete speler van dichtbij.

Het evenement Marathon Rotterdam is het grootste eendaagse evenement van Nederland

Shantyfestival

Het Shantyfestival Rotterdam wordt altijd op dezelfde dagen georganiseerd als de Wereldhavendagen. Houd je van leuke, gezellige muziek dan ben je bij dit festival op de juiste plaats. Bezoek de openingsavond of ga een kijken als de Wereldhavendagen al bezig zijn. Je zult versteld staan van de muziek.

De Parade

De Parade Rotterdam speelt zich altijd hartje zomer af in een park in de stad. Meer dan 100 theater-, dans-, mime-, en muziekvoorstellingen die te zien zijn in tenten. Overdag zijn de podia in het park doorgaans het toneel voor kinderen die met elkaar workshops houden en voorstellingen opvoeren.

Ladiesrun

Speciaal loopevenement voor vrouwen in de strijd tegen borstkanker. De in roze gehulde dames kiezen zelf de lengte van het parcour, 5-, 7.5, of 10 kilometer. Verleden jaar is er weer een hoop geld opgehaald voor dit nobele doel. Je kunt zelf meedoen door je in te schrijven en natuurlijk in het roze te komen. Beginpunt: Ahoy.

De bekende Willemsbrug wordt ook wel de ‘The Golden Gate bridge’ genoemd

Boekenmarkten

Je vindt in Rotterdam met de regelmaat van klok wel een boekenmarkt(je). Twee keer per week in het centrum, één keer per maand in de wijk Alexander en een hele grote boekenmarkt in het Ahoy die één keer per jaar wordt georganiseerd. Het boekenfestijn in Ahoy is een meerdaagse markt. Als je het hier niet vindt dan bestaat het niet.

North Sea Jazz Festival

Het North Sea Jazz Festival is een grote jaarlijks terugkerend muziekfestijn welke de trots is van de stad Rotterdam. Vele nationale en internationale muzikanten maken er elke keer weer een spektakel van. Verschillende jazz, maar ook blues, funk en soul is er te vinden. Artiesten van over de hele wereld worden ingevlogen voor het festival.