ABN AMRO World Tennis Tournament Jaarlijks evenement

ABN AMRO World Tennis Tournament

ABN AMRO World Tennis Tournament

Elk jaar in februari wordt in het wereldberoemde Ahoy complex het  ABN AMRO World Tennis Tournament georganiseerd. Dit tennisevenement trekt jaarlijks ruim 100.000 bezoekers. Het is een ideale gelegenheid voor veel Nederlanders om hun favoriete tennisspelers van dichtbij te kunnen zien spelen. In  1972 werd het toernooi voor het eerst georganiseerd en sinds 1974 is de ABN Amro de hoofdsponsor, al was het oorspronkelijk de ABN bank die sponsor werd. De ABN bank ging later samen met de Amro bank en werd zo de ABN Amro bank.

Podium voor wereld tennissers in het midden segment

Het ABN AMRO World Tennis Tournament is voor internationale tennis spelers in het midden segment een ideale manier om zich zichtbaar te maken, en om flink wat geld te verdienen natuurlijk. In 2016 ging de winnaar van het toernooi, Martin Klizan uit Slovenië, er met dik 310.000 euro vandoor. Opmerkelijk is dat deze winnaar op dat moment nummer 43 op de wereldranglijst was. De nummers 3,2 en 1 waren op dat moment respectievelijk, Roger Federer, Andy Murray en Novak Djokovic. Die bewaren hun waardevolle krachten voor de grote toernooien als, Roland Garros en de US Open waar de winnaar er met 3,5 miljoen dollar vandoor kan gaan.

Alleen mannelijke tennissers bij het ABN AMRO World Tennis Tournament

Het zijn alleen de mannen die op het ABN AMRO World Tennis Tournament spelen. Dat is al sinds de oprichting het geval en dat zo blijven. Ook toernooi directeur Richard Krajicek gaf aan dat er niet wordt overwogen om ook dames aan het toernooi te laten deelnemen. Hij voerde als reden aan dat je binnen een straal van 150 kilometer van een belangrijk toernooi geen andere mag organiseren. Met het WTA toernooi voor vrouwen in Antwerpen, bijna in de achtertuin van Rotterdam, gaat die vlieger inderdaad niet op. Het ABN AMRO World Tennis Tournament blijft dus een evenement gespeeld door uitsluitende mannelijke tennissers.

Hoogtepunten finale 2016

Publiciteit voor de ABN Amro bank

Nadat de ABN Amro in 2009 tijdens de kredietcrisis gered moest worden door de overheid, en de Nederlandse belastingbetaler voor deze reddingsactie moest opdraaien, werd hardop gefluisterd dat het sponsoren van een groot evenement als ABN AMRO World Tennis Tournament niet meer kon. Maar daar werd intern anders over gedacht. Het toernooi trekt veel bezoekers en is voor vooral een grote groep zakelijke klanten van de bank het ideale moment om bij elkaar te komen en te netwerken. Ruim 10% van de bezoekers aan het ABN AMRO World Tennis Tournament is daar op uitnodiging van de bank.

Krajicek doet zijn best om tennistoppers te halen

Binnenkort staan de schijnwerpers en de camera’s weer gericht op de indoor banen van Ahoy. Krajicek heeft aangegeven zich in te gaan spannen om er voor te zorgen dat grote namen als Nadal, Federer en Djokovic komen opdraven om nog meer publiciteit voor de volgende editie van het grote tennis event te creëren. Mochten deze toppers geen zin hebben gaat Krajicek breder kijken. Het zal hoe dan ook, net als de voorgaande edities, weer een spectaculair toernooi worden. En de winnaar zal ongetwijfeld met een grote glimlach op zijn gezicht huiswaarts keren.

ABN AMRO World Tennis Tournament 2018

Datum: 12-18 februari 2018
Aanvang: 11:00 uur
Locatie: Ahoy
Adres: Ahoyweg 10
Toegang: Vanaf 10 euro
Officiële website World Tennis Tournament