Boekenmarkten Rotterdam (2018)

boekenmarkten rotterdam

Boekenmarkten Rotterdam

Bij station Blaak, in het centrum van de Maasstad, staat elke dinsdag en elke zaterdag een van de grootste markten van Nederland, de Binnenrotte centrummarkt. Of je nu komt voor groente- en fruit, kleding of bloemen, op deze markt vind je zeker weten wat je zoekt. Ook kun je er genieten van heerlijke versnaperingen als friet, kibbeling, stroopwafels en andere lekkernijen. Behalve de gewone marktkramen, vind je op de Rotterdamse markt ook elke dinsdag en zaterdag de bekende boeken- en platenmarkt in de Wijdekerkstraat.

Boekenliefhebbers

Boekenliefhebbers vinden hier altijd de leukste koopjes tussen de tweedehands boeken, en ook verzamelaars van oude langspeelplaten en vinyl komen hier aan hun trekken. Ben jij verknocht aan de geur en het gevoel van een boek of heb jij een passie voor het verzamelen van zeldzaam geworden muziek?  Heb jij niks met e-books, e-readers, mp3’s en streamingdiensten maar ga je voor het echte werk? Kom dan zeker op dinsdag of zaterdag eens langs op de boeken- en platenmarkt in de Wijdekerkstraat in Rotterdam en misschien loop je wel tegen een prachtige elpee uit een gelimiteerde oplage aan, of tegen die bijzondere eerste druk.

Boekenmarkt Wijdekerkstraat

Wat is er fijner dan rond te neuzen tussen talloze kramen met tweedehands boeken? Als je van lezen houdt, moet je zeker eens een kijkje nemen in de Wijdekerkstraat, waar elke dinsdag en zaterdag de boeken- en platenmarkt te bezoeken is. Voor een habbekrats vind je er allerlei soorten boeken, van romans, detectives en kinderboeken tot aan stripboeken en informatieve boeken. Ook muziekliefhebbers zijn op deze markt aan het goede adres. Struin langs de verschillende kramen met tweedehands vinyplaten en cd’s en vind precies die ene plaat die nog miste in je collectie of die zeldzame elpee waar je al zo lang naar op zoek was.

Gemakkelijk bereikbaar

Deze boeken- en platenmarkt is eenvoudig te bereiken met het openbaar vervoer. Blaak is een groot knooppunt voor de verschillende bus- en metrolijnen dat samenvalt met het treinstation Blaak, waardoor het ook vanuit andere steden goed te bereiken is. Het beste kun je bij de halte Blaak uitstappen, vanaf waar het enkele minuten lopen is naar de centrummarkt en de boeken- en platenmarkt in de Wijdekerkstraat. Kom je liever met de auto, dan kun je onder meer parkeren in de vlakbij gelegen parkeergarage in de Markthal.

Maandelijkse boekenmarkt in de St. Caeciliakerk in de Zocherstraat

In de St. Caeciliakerk in de Zocherstraat in de wijk Prins Alexander in Rotterdam vindt elke derde zaterdag van de maand een boekenmarkt plaats met een grote hoeveelheid romans, thrillers en vele andere soorten boeken. Als je op zoek bent naar een speciaal boek of een titel die nog in je verzameling ontbreekt kun je deze aan de organisatoren doorgeven. Komen zij het boek tegen, dan wordt het voor je apart gehouden.

Boekenfestijn in Ahoy

Boekenfestijn Ahoy 2018

Nog een aanrader voor verstokte lezers en liefhebbers van boeken: het Boekenfestijn in Ahoy. Tijdens deze meerdaagse boekenbeurs worden duizenden boeken met scherpe korting aangeboden. De toegang tot het evenement is gratis.

Datum: 25-28 januari 2018
Tijden: 10:00-21:00 uur
Zondag tot 18:00 uur
Locatie: Ahoy
Adres: Ahoyweg 10
Toegang: Gratis
Officiële website Boekenfestijn

Hier vind je Ahoy op de kaart