De Dag van de Romantische Muziek Beleef het mee

De Dag van de Romantische Muziek

De Dag van de Romantische Muziek

De Dag van de Romantische Muziek is een jaarlijks evenement waarbij klassieke en romantische muziek centraal staat. Het openluchtfestival vindt plaats in Het Park bij de Euromast in Rotterdam (Baden Powellaan 14, zie kaartje helemaal onderaan).  Inmiddels is de Dag van de Romantische een beroemd openluchtfestival dat jaarlijks kan rekenen op vele bezoekers uit het hele land. Het evenement vindt altijd in augustus plaats.

Geschiedenis van de Dag van de Romantische muziek

De Dag van de Romantische Muziek werd voor het eerst georganiseerd in 1986. Het doel van De Dag van de Romantische Muziek was om Rotterdammers op een bijzondere manier kennis te laten maken met klassieke en romantische muziek. Het was indertijd nog een zeer kleinschalig evenement met slechts een podium.

De locatie: het Park

Al vanaf het begin vindt de Dag van de Romantische Muziek plaats in het Park bij de Euromast. Dit park vormt een prachtig decor. Leuk om te weten is dat zelfs de Hongaarse componist Franz Liszt in dit park, in 1854 een concert gaf tijdens een internationaal muziekfestival.

Kijkje bij de Romantische Muziekdag 2015

Het programma

Het programma van de Dag van de Romantische Muziek is altijd erg gevarieerd. Behalve pianoconcerten worden er onder meer aria’s uit verschillende opera’s ten gehore gebracht en zijn er diverse muzikale gezelschappen en ensembles. Ook worden er gedichten voorgedragen en zijn er dansvoorstellingen, zoals ballet en andere dansvormen. Het programma is dus zeker niet beperkt tot klassieke muziek alleen, maar biedt ook andere muziek binnen het romantische thema, zoals bijvoorbeeld jazz, chansons, en tango. De toegang tot het festival is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld.

ParkProeven

Ook voor de innerlijke mens wordt goed gezorgd tijdens de Dag van de Romantische Muziek. Er zijn verschillende kramen van restaurants en traiteurs uit Rotterdam. Tijdens ParkProeven kun je kennismaken met het aanbod van culinaire specialisten met onder meer speciale bieren, wijn, ambachtelijk ijs, maar ook brood, oesters en salades. Tijdens dit mooie festival geniet je dus niet alleen van de romantische muziek maar ook van allerlei heerlijke delicatessen. Voor bedrijven is het mogelijk om gebruik te maken van een culinair arrangement. Er zijn ook mogelijkheden voor een arrangement in combinatie met een besloten concert in de Noorse Kerk.

Romantiek in Rotterdam

Tijdens De Dag van de Romantische Muziek zijn er verschillende muzikale optredens op diverse podia in het Park. Getalenteerde pianisten, violisten, harpisten en andere musici vertonen hun kunsten op deze mooie locatie, die speciaal voor het evenement is omgetoverd in een romantische bloementuin.

Bereikbaarheid

Het Park bij de Euromast is goed te bereiken met het openbaar vervoer. Hiervoor neem je de tramlijn 8 en stap je uit bij de halte Kievitslaan. Ook met de metro kun je dit bijzondere openluchtfestival goed bereiken. Stap hiervoor uit bij de halte Coolhaven of Dijkzigt. Kom je liever met de auto? Houd er rekening mee dan de parkeergelegenheid beperkt is. Betaald parkeren is mogelijk in de parkeergarages van het Erasmus MC, het Q-park op het Lloydkwartier en de Museumpark Parkeergarage onder de Erasmusbrug.

Programma 2018

Datum: 19-20 augustus 2018
Aanvang: 16:00 uur op zaterdag en 12:00 uur op zondag
Locatie: Baden Powellaan 14 (Park bij de Euromast, zie kaartje onder)
Toegang: Gratis
Officiële website van de Dag van de Romantische Muziek