De Parade Rotterdam Wat een feest

De Parade Rotterdam

De Parade Rotterdam

Jaarlijks reizend theaterfestival in het Museumpark. Het wordt in de reguliere media omschreven als een rondreizend theaterfestival. En bij gebrek aan andere omschrijvingen is dat voor nu wel ok. Maar de Parade is in feite veel meer dan dat. En echt rondreizen doen ze ook niet. Het festival is namelijk met zeer grote zorg ontworpen om in bekende parken van Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Amsterdam te kunnen staan. En dat doen het festival ieder jaar opnieuw. Nieuwe acts, andere optredens, vernieuwingen en aanpassingen, op dezelfde locaties tijdens de zomermaanden. Meer dan 100 theater-, dans-, mime-, en muziekvoorstellingen die te zien zijn in tenten in het Museumpark in Rotterdam.

Kinder Parade gedurende de dag

De parade start in Rotterdam in juli en eindigt eind augustus in Amsterdam. De meeste voorstellingen die je kunt bijwonen zijn uitsluitend en speciaal voor de Parade gecreëerd. Overdag zijn de podia in het park doorgaans het toneel voor kinderen die met elkaar workshops houden en diverse voorstellingen opvoeren. De avonden nemen de volwassenen het stokje van de kinderen over en zijn er twee bands die het publiek tussen de optredens door vermaken met live muziek. Overigens zijn niet alle voorstellingen in het Nederlands. Bij de ingang van de betreffende tenten wordt door middel van een LNP Logo – Language No Probleem – aangegeven dat de voorstelling geschikt is voor anderstaligen.

Sfeerimpressie van de Parade

Met oog en aandacht voor het milieu

Een festival is geen festival als er niet volop gegeten en gedronken kan worden. Al is dat bij de Parade ook het geval, hier gaat er toch net iets netter aan toe dan op welk ander festival dan ook. Hier geen plastic bekers die het gras onzichtbaar maken, of papieren bordjes, en bestek die door de overvolle plastieken vuilniszakken heen prikken. Hier geen angstaanjagende, schreeuwende, reuzen meeuwen die achteloos weggooide pizzapunten en hamburgers uit elkaars snavel proberen te stelen. Op de Parade eet je van een porseleinen bord, dat na gebruik wordt afgewassen. Je drinkt een wijntje uit een glas, dat vervolgens wordt afgewassen. Net als thuis, en in een restaurant.

Biologische maaltijden, hapjes en wijn

Duurzaamheid en verantwoord gedrag jegens onze leefomgeving is een zwaar kernpunt van de organisatie van de Parade. Het eten dat jij als bezoeker kan kopen is zo bio- industrie vrij als mogelijk is. Er zijn strenge normen gesteld en alle horecaondernemers op het festival voldoen hier aan. De huiswijn van de Parade is een biologische wijn en zit in een PET fles. Ja, dat is plastic, maar is een eco vriendelijke uitvoering omdat die recyclebaar is en tien keer lichter in gewicht dan glas. Dat scheelt weer een hoop brandstof tijdens het vervoer.

Per voorstelling apart betalen

Het kost tot 16:00 uur niets om het Parade terrein in het Museumpark te betreden. Kom je na die tijd dan betaal je 7,50 euro entree. Daarmee heb je verder nog geen toegang tot een voorstelling. Je betaalt per voorstelling en de prijzen hiervan variëren van 2 euro tot 10 euro. De bands die spelen in de tenten zijn wel gratis. Bij de entree, de kiosk, barretjes en restaurants kan contactloos gepind worden. Voor houders van passen als het CJP en de Rotterdampas zijn extra kortingen actief. Je kan op de website van de Parade de tijden van de voorstellingen terug vinden.

Programma 2018

In 2018 begint de Parade op 29 juni en duurt tot en met 8 juli.

Officiële website van De Parade

Locatie van De Parade Rotterdam