Internationaal Filmfestival Rotterdam Beleef de premières

internationaal filmfestival rotterdam

Internationaal Filmfestival Rotterdam

Eén van de grootste gebeurtenissen ter wereld op filmgebied. Ieder jaar hartje winter stroomt het centrum van Rotterdam vol met liefhebbers van film. Deze fans van bewegende beelden komen niet alleen uit Nederland, maar vanuit heel de wereld. En op de bonnefooi komt niemand, tenzij je echt een leek bent, want de meeste voorstellingen tijdens het Internationaal Film Festival Rotterdam (IFFR), zijn al ruim voordat het evenement plaats vindt, uitverkocht. Ook dit jaar is er weer editie van het IFFR, intussen internationaal als één van de grootste openbare gebeurtenissen in de wereld op het gebied van film.

Onafhankelijke en artistieke films en talent staan centraal tijdens IFFR

Het IFFR is het grootste filmfestival van het land. Voor nieuw talent is dit event een uniek podium zichzelf zichtbaar te maken. Dat geldt uiteraard voor nationale als internationale filmmakers, videomakers en ander talent. De films die tijdens het festival worden afgedraaid worden in veel plaatsen later in het jaar aan het publiek getoond, veelal in de kleinere filmhuizen. In de kern draait het festival om de onafhankelijke en artistieke film. Hollywood is hier nog net geen vies woord, maar als het even kan wil het er liever niet mee geassocieerd worden. In al die jaren heeft het festival dan ook niets aan glans verloren en is het nog altijd een bijzonder evenement, zonder enige bemoeienis vanuit Hollywood.

Korte impressie van het festival

Koop tijdig de gewenste kaartjes

In de aanloop naar het festival wordt de line up bekend gemaakt, en op 16 januari begint men met de verkoop van de kaarten. Het is aan te raden geen dag te wachten met het kopen van de kaartjes voor de films die jij wilt zien, want de meest populaire films zullen in no time zijn uitverkocht. Zo gaat dat al jaren en zal in dit geval niet anders zijn, zo wordt verwacht. En als je toch laat bent en de keus is minimaal, koop gewoon wat kaartjes en geniet van de films. Welk genre het ook is, je bekijkt op dat moment een pure kunst.

Maak een praatje met de filmmakers

Het IFFR vindt plaat in totaal 37 locaties die verspreidt liggen door de stad. Van het bekende Cinerama aan de Blaak, tot het typisch Rotterdamse Printroom aan de Schietbaanstraat in het Oude Westen. En als je in één van de locaties een art film hebt gezien, loop niet meteen weg, vaak is de maker van de film, en in sommige gevallen zelfs de acteurs en actrices, aanwezig. Maak gerust een praatje, hef het glas met elkaar, en geniet van dit mooie moment. Zij hebben hard gewerkt om hun kunstwerk in Rotterdam te kunnen tonen en het IFFR is voor hen een absoluut hoogtepunt. En jij hebt betaald om hun werk te mogen zien, daar mag best op gedronken worden.

Internationaal Filmfestival Rotterdam 2019

Datum: 23 januari – 3 februari 2019
Locatie: Centrum Rotterdam en Kop van Zuid
Officiële website IFFR