Ladiesrun Rotterdam Rennen voor het goede doel

ladiesrun rotterdam

Ladiesrun Rotterdam

Elk jaar vindt de Ladiesrun Rotterdam plaats. Dit is een loopevenement speciaal voor vrouwen. Samen met vriendinnen, zussen of moeder kunnen vrouwelijke deelnemers deelnemen aan een loopafstand van 5, 7,5 en 10 kilometer. In een zee van roze start je samen met heel veel andere vrouwen aan die afstand waar jij voor gekozen hebt. Tegelijkertijd wordt er met de Ladiesrun Rotterdam het goede doel Pink Ribbon gesteund. Dit is een stichting die wetenschappelijk onderzoek naar borstkanker ondersteund. Doe jij volgend jaar ook mee met de Ladiesrun Rotterdam?

Afstanden

De Ladiesrun Rotterdam vindt jaarlijks in de maand mei plaats. Vrouwen kunnen kiezen uit drie verschillende afstanden, namelijk 5, 7,5 en 10 kilometer. De start en de finish vindt plaats bij Ahoy Rotterdam. Voordat je start doe je samen met alle andere deelneemsters een warming-up. Zo kun je lekker opgewarmd beginnen met deze gezellige run. Ook is het mogelijk om samen met je collega’s deel te nemen met een aparte competitie. Dit is een speciale bedrijvenrun.

Ladiesrun in actie in Rotterdam

Ladiesrun in actie in Rotterdam.
Fotograaf: Bart Hoogveld

Het steunen van Stichting Pink Ribbon

Tijdens de deelname steun je tegelijkertijd de Stichting Pink Ribbon. Maar deze kun je nog extra steunen door middel van een donatie bij de inschrijving of bij het actieplatform. Haal je meer dan honderd euro op? Dan krijg je gratis een Pink Ribbon Running shirt opgestuurd. Hiermee ondersteun je een wetenschappelijk project voor onderzoek naar borstkanker. Het geld wordt geïnvesteerd in onderzoek naar deze ziekte, maar ook voor projecten met betrekking tot behandeling, nazorg en effecten op de langere termijn. In 2015 is er meer dan 41.000 euro opgehaald, in 2016 was dit 44.000 euro. Steun jij volgend jaar ook dit goede doel?

Thema van de Ladiesrun Rotterdam

Elk jaar wordt er een ander thema gekozen en het doel waar de opbrengst van de Ladiesrun naartoe gaat. Deze wordt gekozen door de stichting Pink Ribbon. De laatste opbrengst gaat naar onderzoek naar jonge vrouwen met borstkanker. In de jonge borst is het weefsel namelijk een stuk compacter. Hierdoor zijn afwijkingen in de borst moeilijker te vinden. Jongere vrouwen moeten hierdoor vaker aanvullende behandelingen, zoals chemo of bestraling, ondergaan. Ze hebben namelijk meer kans op terugkeer van de ziekte. Onderzoek voor een betere behandeling is daarom zeer wenselijk, maar voor dit onderzoek is wel geld nodig.

Impressie video van de Ladiesrun van 3 minuten

Dagje uit

De Ladiesrun Rotterdam is niet alleen gericht op het behalen van de afstand van 5, 7,5 of 10 kilometer. Het gaat erom dat je samen met je moeder, zussen, vriendinnen of andere vrouwelijke kennissen een lekker dagje weg bent en lekker samen te sporten. Tegelijkertijd heb je een doel om te trainen en op deze manier fit te blijven. Na afloop kun jij je persoonlijke uitslag, video en foto’s zien. Je kunt zelfs een finishcertificaat met naam, afstand en tijd downloaden en delen via social media zoals Facebook.

Ladiesrun 10 jaar

In de editie van 2016 was er dubbel feest, de Ladiesrun Rotterdam bestond namelijk 10 jaar. Daarnaast heeft de jarige Ladiesrun nu een eigen app. Hier kun je praktische informatie terug vinden en kunnen supporters je volgen tijdens jouw persoonlijke run. Aarzel niet en geef je op voor dit leuke jaarlijkse evenement.

Zondag 10 juni 2018

Officiële website Ladiesrun Rotterdam